Blog | Nieuws

Reuzenbol

Elk voorjaar kan iedereen genieten van de bollenvelden in de Duin- en Bollenstreek. Ik haal ieder jaar weer veel inspiratie uit de bont gekleurde bollenvelden. Wanneer je over de bollenvelden vliegt zie je een lappendeken van kleur. Dit "vogelperspectief" heb ik op een abstracte manier vastgelegd op een Reuzenbol van de Gildemeesters Bollenstreek.

De kleurvlakken op de reuzenbol symboliseren de bollenvelden, het water het groen dat de Duin- en Bollenstreek rijk is. Als je de bol van dichtbij bekijkt zijn er meerdere kleine details te ontdekken, zoals de golven van de zee, een verdwaalde tulp en een gehoornde tulp.

Het was een bijzondere ervaring om deel te nemen aan dit artistieke project. Mijn reuzenbol is te bewonderen bij de Watertoren Bollenstreek te Hillegom.

Meer weten over het Reuzenbollenproject:
https://gildemeestersbollenstreek.nl/en/portfolio-items/bulb-of-color/

Change Language